22.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiGradonačelnik Petrović posjetio "Eko kamp" prilikom obilaska obala Drine (Foto)

Gradonačelnik Petrović posjetio “Eko kamp” prilikom obilaska obala Drine (Foto)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović obišao je danas „Eko kamp“ na obali rijeke Drine u vikend naselju Janja i razgovarao sa mještanima o naglom porastu vodostaja ove rijeke i mjerama koje treba preduzeti da bi se, u slučaju izlivanja, zaštitili ljudi i imovina u priobalnom pojasu. Sa njim su bili i predstavnici gradske Civilne zaštite, koji redovno prate kretanje vodostaja ove rijeke.

– Prema informacijama dobijenim na uzvodnim mjernim stanicama brzina porasta vodostaja je 7 centimetara po satu i očekujemo da će za pet do šest sati vodostaj porasti za oko pola metra. Nema razloga za ikakvu paniku, trenutni vodostaj je 392 centimetra a stanje redovne odbrane od poplava po pravilu počinje kada Drina dostigne visinu od 450 centimetara. Pripadnici civilne zaštite nadziru situaciju i učiniće sve da zaštite ljude i imovinu koji se nalaze u blizini obale rijeke Drine – istakao je Petrović.

Predsjednik udruženja „Eko  zeleni Drina“ iz Janje i vlasnik restorana „Eko kamp“ Amir Aganović, na osnovu svog petnaestogodišnjeg iskustva na ovojrijeci, smatra da trenutno nema razloga za strah.

– Vodostaj je od jutros porastao za oko jedan metar i očekujemo da će večeras dostići svoj vrhunac sa još oko pola metra, što nije ni blizu opasno kao situacija koja nas je zadesila 2010. i 2014. godine – dodao je Aganović.

 

Predrag Lopandić/Kabinet Gradonačelnika

Grad Bijeljina/ Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti