8.6 C
Janja
Srijeda, 24.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeVlasenica: Preko 30 miliona KM ulaganja u ski-centar "Igrišta"

Vlasenica: Preko 30 miliona KM ulaganja u ski-centar “Igrišta”

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Olimpijski centar (OC) „Jahorina“ isplanirao je da u izgradnju ski-centra „Igrišta“ kod Vlasenice uloži 32 miliona maraka u iduće tri godine, a da taj novac obezbijedi zaduženjem putem prodaje akcija, piše portal Kapital.

OC „Jahorina“ je u Plan poslovanja za 2021. godinu, koji tek treba da bude razmatran u martu, stavio i razvoj nekadašnjeg ski-centra „Igrišta“ kod Vlasenice.

– Projekat obuhvata potpunu rekonstrukciju ski-centra koja će podstaknuti razvoj opština Vlasenica i Han Pijesak, kao i razvoj cjelokupnog istočnog dijela Republike Srpske – naveli su iz „OC Jahorina“.

Ski-centar bi trebalo da ima tri glavne osnježene staze dužine oko 4.750 metara, a planirani su i zabavni zimsko-ljetni sadržaji.

Za ski-centar „Igrišta“ predviđena je gradnja jednog šestosjeda ukupne dužine 820 metara i kapaciteta 3.000 skijaša na sat, te pokretne trake dužine 150 metara, kapaciteta 1.500 skijaša na sat.

OC planira da ih izgradnja skijališta kod Vlasenice košta 32 miliona KM u iduće tri godine.

– Dodjela ski-centra „Igrišta“ na upravljanje OC „Jahorina“ zahtijeva i donošenje odluke o strateškom investiranju i finansiranju putem nove emisije akcija – naveli su iz OC „Jahorina“.

U Olimpijskom centru su pripremili i odluku o formiranju poslovne jedinice Ski-centar „Igrišta“ koji će poslovati u okviru OC i neće biti posebno pravno lice.

Vlada Republike Srpske je prošle godine donijela odluku kojom su „Igrišta“ dodijeljena OC „Jahorina“  na period od 30 godina, bez naknade.

/infobirac.net

/E.B.

Najnovije vijesti