18.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: 40 medicinskih radnika vackinisano u zvorničkoj bolnici

Zvornik: 40 medicinskih radnika vackinisano u zvorničkoj bolnici

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U JZU „Bolnica Zvornik“ u četvrtak je obavljena prva vakcinacija medicinskih radnika ove ustanove. Rusku vakcinu „Sputnjik V“ primilo je 40 radnika najizloženijih virusu korona, dok je u Srbiji danas vakcinisan još 21 medicinski radnik iz Zvornika.

Nataša Ivanović, zamjenik direktora JZU „Bolnica Zvornik“ istakla je da je primila vakcinu i da je kao ljekar srećna zbog toga jer je to jedini način u sprečavanju širenja i okončavanju pandemije virusa korona.

– Danas se vakciniše prvih 40 radnika koji su naizloženiji virusu, a nadamo se da će uskoro krenuti masovna vakcinacija, kako medicinskih radnika tako i cjelokupnog stanovništa, kako bi se uspješno izborili sa virusom korona i vratili normalnim životnim aktivnostima – rekla je Ivanovićeva i zahvalila se resornom ministarstvu, Vladi RS i Institutu za javno zdravstvo RS za obezbjeđivanje vakcina protiv virusa korona.

On je dodala da je danas još 21 medicinski radnik iz Zvornika otišao u Republiku Srbiju da primi vakcinu te navela da će oko 11. marta svi vakcinisani primiti i drugu dozu.

Infektolog Pero Pajkanović, koji je sa doktorkom Ivanović prvi primio vakcinu, istakao je da je ova vakcina veliki korak za cijelo čovječanstvo.

 – Republika Srpska je krenula sa vakcinacijom dok mnoge razvijene zemlje to nisu još ni počele. Kako budu pristizale nove doze po prioritetima će biti vakcinisani medicinski radnici, a potom i ostale kategorije stanovništva – naveo je Pajkanović.



/infobirac.net

/E.B./podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti