15.8 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiU protekloj godini najbolji učenik, nastavnik i profesor dolaze iz Janje (Video)

U protekloj godini najbolji učenik, nastavnik i profesor dolaze iz Janje (Video)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Ovih dana u cilju promovisanja pozitivnih vrijednosti u svijetu kulture i obrazovanja posjetili smo  Osnovnu školu „Meša Selimović“ u Janji. Povod za našu popsjetu bio je poziv direktora OŠ.“Meša Selimović“ u Janji Davora Radivojevića i njegove zamjenice Azre Sadiković koji su za nas imali lijepe vijesti.

Naime, pored teške situacije koja nas je zadesila u proteklih godinu dana, JU OŠ „Meša Selimović „Janja može se pohvaliti značajnim uspjesima. Učitelj iz PO“ Novo Naselje Janja“, Branislav Milanović, i nastavnica engleskog jezika, Ljiljana Đokić, dobitnici su ovogodišnje Svetosavske nagrade, a učenik sedmog razreda, Anes Mehmedović je pored odličnih rezultata u školi proglašen i  za najperspektivnijeg mladog sportisu u našem gradu.

S obzirom da je ovakav uspjeh postignut na nivou regije i u konkurenciji od 17 osnovnih škola, direktor Davor Radivojević s razlogom smatra, da je pored ostvarenog uspjeha vrlo važno da radost proisteklu iz priznaja dobijenog od nadležnih obrazovnih institucija podjele i sa društvenom zajednicom u kojoj žive i rade.

S tim u vezi naša televizijska ekipa rukovodstvu, nastavnicima i učenicima ove škole sa zadovoljstvom izlazi u susret.

Priredio: Elvir Ibrišimović

Snimatelj: Senad Hadžić

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti