13.1 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBratunacBratunac: Zbog nedostatka kvoruma Prva redovna sjednica Skupštine nije održana - 14...

Bratunac: Zbog nedostatka kvoruma Prva redovna sjednica Skupštine nije održana – 14 odbornika nije se odazvalo sjednici

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Prva redovna sjednica SO Bratunac nije održana zbog nedostatka kvoruma. Na sjednici se pojavilo jedanaest odbornika iz: Ujedinjene Srpske, SDS-a, PDP-a, NDP-a, liste ,,Zajedno za Bratunac“ i Saveza za novu politiku. Preostalih četrnaest odbornika, koji su juče pokušali da održe Vanrednu sjednicu i da formiraju većinu, danas nisu došli. Načelnik Srđan Rankić najavio je i mogućnost novih izbora, ako se nastavi sa ovom praksom.

Neke od tačaka dnevnog reda bili su usvajanje Budžeta i imenovanje ulice 9. januara.

– Najbitnije što smo imali danas na dnevnom redu je usvajanje Budžeta za 2021. godinu. Za taj dokument je stigla saglasnost ministarstva finansija Vlade Republike Srpske. Ovo danas što smo vidjeli u Skupštini opštine Bratunac je jedna činjenica da određena grupa odbornika, samo zbog svojih ličnih interesa i zbog funkcija za koje se bore, nije došla na današnju sjednicu. Njima ništa drugo nije bitno, samo im je bitna zaštita ličnog interesa, a to što nije usvojen Budžet i što će da ispaštaju građani, socijalne kategorije i svi korisnici, to apsolutno njima ne predstavlja problem. Ja ću uputiti poseban poziv svim političkim partijama da se ponašaju odgovorno prema građanima i da se na nastavku sjednice, za koju očekujem da će biti sledeće sedmice, usvoji ovaj dokument, kao i sve druge odluke koje su dogovorene na Kolegijumu. Ukoliko nastave i dalje da se ovako neodgovorno ponašaju, pozvaću građane, od kojih sam dobio neizmjernu podršku, da idemo ponovo na izbore- rekao je načelnik opštine Bratunac, Srđan Rankić.

– Ujedinjena Srpska je otvorena za razgovore sa svim partijama sa kojima funkcionišemo i na republičkom nivou. Oni si iznijeli niz dezinformacija o nekih naših osam funkcija. Sav dogovor koji smo postigli sa SNSD-om smo ispoštovali. Mi smo dobili dva mjesta, mjesto zamjenika načelnika i načelnika odjeljenja za opštu upravu. Oni su dobili načelnika finansija i potpredsjednika Skupštine. To je naš i njihov dogovor od prije same Skupštine. Moram da kažem da je ovde koalicija DNS-SDA neraskidiva i oni danas nisu došli zbog tačke o 9. januaru- naglasio je zamjenik načelnika, Branislav Trišić.

Odbornici koji su danas bili prisutni smatraju da se radi o opstrukciji važnih tema.

– Današnjoj sjednici nisu prisustvovali određeni odbornici u SO Bratunac, tako da mi nismo imali kvorum. Ovo je žalosno za narod opštine Bratunac, jer jedna određena grupa opstruiše rad Skupštine i ne želi da učestvuje u radu, da donosi određene Zaključke. Mi smo usvojenim dnevnim redom na Kolegijumu željeli da donesemo određene odluke koje se tiču običnog naroda. Sve tačke koje smo imali tiču se građana. Takođe, imali smo i tačku o usvajanju ulice 9. januara, gdje se određena grupa oglušila, posebno mislim na predstavnike političkih partija iz Republike Srpske- dodao je Radislav Jovanović, predsjednik lokalne Skupštine.

Naredna sedmica mogla bi biti ključna za politička dešavanja u ovoj lokalnoj zajednici, obzirom na različite stavove koje smo čuli danas i juče.

Piše: M.V./UPS Media

/E.B.

Najnovije vijesti