10.4 C
Janja
Četvrtak, 18.04.2024.
NaslovnicaApeli za pomoćSanacija Todorove kuće: Ljudskost ipak pobjeđuje (Video)

Sanacija Todorove kuće: Ljudskost ipak pobjeđuje (Video)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Početkom marta putem medija u Bijeljini i Janji se pronijela vijest koja je izazvala nelagodu kod bošnjačkog ali i djela srpskog stanovništva. Bila je to odluka predstavnika političkog života Grada Bijeljine o podizanju spomenika Draži Mihajloviću.

Ovakve vijesti  u nekoj ranijoj prošlosti su po pravilu doprinosile pogoršanju međuljudskih odnosa, i bile vrlo često korištene za podizanje tenzija i kvarenje komšijskih odnosa kako u Bosni i Hercegovini uopšte, tako i u vijekovima poznatoj po dobrosusjedskim odnosima Janji. Ipak, ova vijest i možda želje nekih nesavjesnih i nedobronamjernih  pojedinaca nisu pokolebale odluku mještana Janje da u saradnji sa ekipom Televizije „Podrinje“ i Fondom solidarnosti „Hasna“ započnu još jedno dobro djelo. Ovoga puta se radi o akciji saniranja ozbiljno oštećene kuće penzionisanog nastavnika geografije Todora Dmitrovića. Akciju su pokrenuli bivši nastavnikovi učenici koji se sjećaju nastavnikove dobrote, a jedan od njih je i Vahidimn Mulamustafić vlasnik medijske kuće Podrinjemedia.

Ovo je još jedna u nizu akcija koja će nadamo se doprinjeti svijesti o potrebi da se svi zajedno bez obzira na etničku ili vjersku pripadnost posvetimo jedni drugima u rješavanju istinskih životnih problema. Jedino tako možemo se nadati napretku i sretnijoj budućnosti za naša buduća pokoljenja.

Priredio: Elvir Ibrišimović

Snimatelj: Senad Hadžić

Najnovije vijesti