22.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Nastavljen proces imunizacije zdravstvenih radnika u Zvorniku

Zvornik: Nastavljen proces imunizacije zdravstvenih radnika u Zvorniku

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U prostorijama JZU Bolnica Zvornik danas je nastavljen proces imunizacije zaposlenih radnika ove ustanove. Prvu dozu ruske vakcine „Sputnjik V“ protiv kovida-19 primilo je 55 zaposlenih radnika ove ustanove.

Do sada je obavljena vakcinacija medicinskih radnika koji su prioritetna grupa jer rade u kovid odjeljenju, a danas su prvu dozu ruske vakcine „Sputnjik V“ primili i ostali zaposleni, među kojima je i direktor JZU Bolnica Zvornik, Ivan Popović.

– Ukupan broj do sada vakcinisanih radnika JZU Bolnica Zvornik je 125, što je oko 37% zaposlenih, a zaposleni su se vakcinisali i u prostorijama naše ustanove, kao i u Republici Srbiji. Proces vakcinacije zaposlenih radnika naše bolnice nastavlja se i sljedeće sedmice – saopšteno je iz ove ustanove.

Direktor JZU Bolnica Zvornik Ivan Popović ovom prilikom je izjavio da podržava zaposlene koji su dobrovoljno odlučili da otpočnu proces imunizacije, kao i da se on odlučio na taj korak kako bi dao primjer radnicima i saradnicima, a i kako bi se zaštitio jer i sam često obilazi kovid odjeljenje. 

– Nisam imao dilemu da li da primim vakcinu, jer vjerujem da će se procesom imunizacije stanovništva život polako početi vraćati normalnom toku. Pozivam građane da se pridruže procesu vakcinacije, te kada stignu vakcine za masovnu imunizaciju da se odluče za dobijanje vakcine, jer samo ako se svi udružimo možemo izaći kao pobjednici u borbi sa ovim opakim virusom – istakao je Popović.

Dr Branislav Perić, pomoćnik direktora za medicinska pitanja JZU Bolnica Zvornik, takođe je danas primio prvu dozu ruske vakcine “Sputnjik V” protiv korona virusa, i tom prilikom izjavio da su vakcine tokom civilizacije spasile milione života, kao i da poslije godinu dana od početka borbe sa korona virusom nema više sumnje u postojanje i opasnost ovog virusa, te da je vakcina jedino rješenje.

/JZU Bolnica – Zvornik

/E.B.

Najnovije vijesti