14.3 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvorničanka Edima Efendić Džinić plasirala se među 100 najboljih autora poezije od...

Zvorničanka Edima Efendić Džinić plasirala se među 100 najboljih autora poezije od 739 učesnika iz cijelog svijeta

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Na velikom Balkanskom kontestu poezije od 739 prijavljenih autora iz 52 zemlje svijeta Zvorničanka Edima Efendić Džinić plasirala se  u top 100 najboljih autora na Balkanu. Uskoro je polufinalno takmičenje gdje se sprema za za prolaz u finale. U finalni izbor ulazi svega 50 autora.

Inače riječ je o Međunarodnom kontestu poezije poznati pod nazivom  „MILI DUELI“. Inače organizator je NERMIN DELIĆ bosanskohercegovački pisac, student medicine i mladi ambasador BiH u Sjedinjenim američkim državama. Dobitnik nekoliko državnih i regionalnih priznanja za poeziju i promicanje mira kroz umjetnost. 

Mili Dueli su, po pisanju američkog Forbes-a, najpopularniji online balkanski kontest poezije na prostoru bivše Jugoslavije. Riječ je o jedinstvenom autorskom projektu Nermina Delića, mladog bosanskohercegovačkog književnika.

Podsjećamo da je na velikom književnom konkursu za lik i djelo “Musa Ćazim Ćatić” od 300 prijavljenih autora osvojila četvrto mjesto.

Također, Edima Efendić Džinić je krajem augusta 2019. godine u Domu omladine u Zvorniku promovisala zbirku radova “Otvoriše se kapije”.

Želimo našoj Edimi puno sreće u nastavku takmičenja ali i u profesionalnom književnom životu.

/podrinjemedia.ba/E.B.

Najnovije vijesti