-4.6 C
Janja
Utorak, 07.02.2023.
NaslovnicaAktuelnostiNizom prigodnih manifestacija i događaja obilježen 15 april Dan Armije BiH

Nizom prigodnih manifestacija i događaja obilježen 15 april Dan Armije BiH

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Nizom prigodnih manifestacija i događaja koje se održavaju posljednjih nekoliko dana u povodu obilježavanja 15 aprila Dana Armije BiH, delegacije boračkih organizacija te Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona položili su danas vijence i cvijeće na spomen obilježjima na Slanoj Banji te ispred zgrade MUP-a Tuzlanskog kantona te na taj način još jednom odali počast i poštovanje svim žrtvama agresije na Bosnu i Hercegovinu u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995 godina.


Ovom prilikom još jednom je podcrtan značaj i uloga Armije Bosne i Hercegovine i svih njenih pripadnika u odbrani Bosne i Hercegovine.

„Ovdje smo i danas da bi se poklonili žrtvama agresije na Bosnu i Hercegovinu i kako bi smo iskazali svoje duboko poštovanje za sve ono što su šehidi i poginuli borci dali za slobodu koju danas imamo, jer da nije bilo njih ko zna kako bi i gdje danas živjeli, te smatram iznimno važnim da se stalno sjećamo svih naših bosanskih heroja i Armije koja je bila i herojska i oslobodilačka“- kazao je premijer Vlade Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić.

„Savez demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona je sa ponosom prihvatio obavezu da bude organizator manifestacija i događaja povodom obilježavanja Dana Armije BiH i ovom prilikom se želi zahvaliti i Vladi Tuzlanskog kantona koja je svesrdno podržala ovu manifestaciju. Zbog pandemije smo bili prinuđeni reducirati program obilježavanja ali smo i u takvim uslovima nadam se uspjeli ovaj značajan datum u historiji Bosne i Hercegovine obilježiti onako kako to ovaj dan zaslužuje baš kao i naša Armija koja je rođena na današnji dan 15 aprila 1992. Godine“- kazao je Muzijet Kahrimanović, predsjednik Saveza demobilisanih boraca TK.

Tokom dana a sve u povodu obilježavanja 15 aprila Dana Armije BiH održana su i sportska takmičenja u šahu i streljaštvu a cjelokupna manifestacija će se završiti večeras izložbom dokumentacione građe Armije BiH u BKC TK u Tuzli nakon čega će biti održana i Svečana akademija kao kruna svih ovih aktivnosti.

/aktuelno.ba

/Savez demobilisanih boraca TK

/E.B.

Najnovije vijesti