10.8 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiZvornik: "Bošnjaci povratnici, gospodo, dočekuju iftar uz provokacije i užas": Srebrenice ti...

Zvornik: “Bošnjaci povratnici, gospodo, dočekuju iftar uz provokacije i užas”: Srebrenice ti si nama mila, dabogda se triput ponovila

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Bošnjaci povratnici u Zvorniku i okolnim mjestima, svakodnevno su izloženi raznim provokacijama i pritiscima, o tome svjedoči i najnoviji video nastao u mjestu Grbavci u okolini Zvornika.

Na društvenim mrežama postavljen je snimak zabilježen sinoć u naselju Grbavci, gdje su 21. maja 1992. godine srpske paravojne jedinice uz učešće i pomoć lokalnih naoružanih Srba, etnički očistile selo, ubijajući i zarobljavajući mještane.

Jedan od povratnika u Grbavce Selver Dadragan objavio je snimak na kojem se čuju riječi pjesme u kojoj se između ostalog, poziva na ponavljanje srebreničkog genocida: – Srebrenice ti si nama mila, dabogda se tri put ponovila…

-Gospodo predstavnici Bošnjaka ovo je naša povratnička skoro svakodnevnica. Dok vi ftarite u miru u tišini mi ga dočekujemo uz nervozu i provokacije, ali NE ZNATE vi za ovo jer mnogi od vas i ne navraćaju u RS, NE ZNATE vi jer i ne boravite ovdje, NE ZNATE vi jer vas i ne interesuje, NE ZNATE VI koliko ovo iritira, ali ZNATE vi i imate obraza kandidovati se ispred ovog naroda za razne funkcije po RS-u. Da imate imalo obraza svi vi političari i u Federaciji i u RS-u ne bi se ovo događlo,ali 20 i kusur godina samo ste razvijali fotelje da su vam čvršće i veće. Mene bi bilo stid doći kad su izbori i tražiti podrsku od ovog naroda, napisao je povratnik u mjestu Grbavci kod Zvornika.

 

/FB: Grbavci

/oslobođenje.ba

Najnovije vijesti