17 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiBingo nastavlja investicije u Janji (Video)

Bingo nastavlja investicije u Janji (Video)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Kompanija Bingo je u Janji otvorila prvi objekat sredinom 2015. godine. Od tada, do danas, osim u maloprodaju, investirali su i u proizvodnju, preuzevši 2016. godine Fabriku za proizvodnju i preradu voća i povrća „Semberka“. Otvaranjem 219. poslovnice, hipermarketa na adresi Bijeljinska 300 b, osigurali su pedeset novih radnih mjesta.

Objekat se proteže na površini od 3.500 m2 , od čega sam hipermarket zauzima 2.300 m2, restoran sa igraonicom 200 m2 ( 80 sjedećih mjesta unutra i 34 u bašti), a ostalo su službene prostorije i apoteka.

Ovaj događaj je od višestrukog značaja za ovaj dio Bosne i Hercegovine i Janju, jer pored novih radnih mjesta i uključivanja lokalnih  proizvođača kroz projekat „Semberke“, on povećava trgovinsku frekvenciju stanovništva regije i definitivno daje doprinos u jačanju ekonomskog i svakog drugog oblika društvenog života.

U želji da ukažemo upravo na ovaj proces, koji će svakako uliti dodatno pozitivnu energiju kako lokalnom stanovništvu, tako i budućim investitorima na ovom prostoru, razgovarali smo sa zvaničnim predstavnikom  kompanije Bingo, gradonačelnikom Grada Bijeljine, ali i zabilježili prve utiske kako novih uposlenika, tako i prvih posjetilaca, inače mještana Janje i okoline.

Pripremio: Elvir Ibrišimović

Snimatelj: Senad Hadžić

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti