6.5 C
Janja
Srijeda, 07.12.2022.
NaslovnicaPodrinjeBratunacBratunac: Burno u Skupštini - primitivno, nacionalističko i vandalsko ponašanje savjetnika načelnika...

Bratunac: Burno u Skupštini – primitivno, nacionalističko i vandalsko ponašanje savjetnika načelnika opštine

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

OO SDA Bratunac izdao je saopćenje za javnost povodom verbalnog napada na predsjednika Kluba SDA Bratunac od strane savjetnika u Kabinetu načelnika općine, na današnjoj sjednici SO Bratunac, koje prenosimo u nastavku.

Općinski odbor SDA Bratunac najoštrije osuđuje vandalsko, primitivno i nacionalističko ponašanje Aleksandra Petrovića, savjetnika u Kabinetu načelnika općine Bratunac Srđana Rankića, na današnjoj sjednici SO Bratunac.

Psovke i vrijeđanje na vjerskoj i nacionalnoj osnovi upućene predsjedniku Kluba SDA u SO Bratunac u toku zasjedanja Skupštine pokazuju da je ugrožena bezbjednost bošnjačkih odbornika tokom održavanja sjednice SO Bratunac.

Velikosrpska nacionalistička politika koju zagovara i provodi aktuelni načelnik može imati pogubne posljedice po međunacionalne odnose u ovom gradu.

Ako su odbornici izloženi ovakvim vrijeđanjima i pritiscima na zvaničnim sjednicama šta onda mogu očekivati građani Bošnjaci na ulici i svakodnevnom životu.

Pozivamo agencije koje su zadužene za bezbjednost građana da se pozabave bezbjedonosnom situacijom u ovom gradu i da ispitaju incident koji se dogodio.

Ministarstvo unutrašnjih poslova entiteta RS ovo može smatrati zvaničnom prijavom protiv imenovanog za širenje vjerske i nacionalne mržnje, te prijetnju i ometanje izabranog zvaničnika da obavlja svoj posao bez pritiska, vrijeđanja i prijetnji.

Ukoliko ovaj incident ostane bez istrage, epiloga i sankcije možemo očekivati radikalnije prijetnje i pritiske.

Pozivamo sve ambasade, međunarodne i domaće humanitarne i druge organizacije da prekinu saradnju sa općinskom administracijom u Bratuncu u kojoj sjede ljudi koji još uvijek žive u 1995. godini.

Ovim putem želimo se zahvaliti dijelu odbornika iz reda srpskog naroda koji su odmah reagovali i pomenutog profesora, primitivca i ekstremistu, upozorili na neprihvatljivo ponašanje i vrijeđanje, stoji u saopćenju OO SDA Bratunac.

/SDA Bratunac

/E.B.

Najnovije vijesti