5.9 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeSrebrenica: Započele Sportske igre mladih. Video poruke od Džeke, Modrića, Matića i...

Srebrenica: Započele Sportske igre mladih. Video poruke od Džeke, Modrića, Matića i drugih

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Uz zabavni program, izvođenje pjesme „Drži me za ruku“ vrtića „Proletarac“ iz Srebrenice, plesne tačke – skupine „Fresh generation“, freestyle football performansa Samira Salčina, teqball takmičenja te paljenje baklje Plazma Sportskih igara mladih, Igre su zvanično počele, a mališani iz Srebrenice, Bratunca i Zvornika su svoja druženja nastavila takmičenjima u košarci, nogometu i utrci na 60m.


https://www.facebook.com/rtvsrebrenica/videos/298499205288502

„Oduševljen sam današnjom manifestacijom i želim se zahvaliti organizatorima što smo danas poslali najljepšu sliku iz Srebrenice. Uvijek se trudimo kroz naše djelovanje na svim poljima da šaljemo pozitivnu sliku iz naše opštine, a ovo je upravo takva priča. Mi ćemo se truditi da ovu tradicionalnu manifestaciju još više obogatimo i da iz godine u godinu bude još više prisutne djece“ istakao je Mladen Grujičić, načelnik Opštine Srebrenica koja je ovogodišnji pokrovitelj svečanog otvaranja Igara.

Među prisutnima bio je i pomoćnik Ministra porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske, Mario Đuran.

„Fenomenalan događaj i za Srebrenicu i za okruženje i sve pohvale i organizatoru i Opštini Srebrenica na organizaciji otvaranja. Djeci želim što više povezivanja, druženja, zabave, fer pleja, a na kraju i uspjeha“ kazao je Mario Đuran, pomoćnik Ministra porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske.

Video porukama, svim prisutnim, obratili su se i Edin Džeko, Nemanja Matić, Luka Modrić, Mirsad Terzić, Marica Gajić, Tomislav Zubčić, Nihad Đedović i Toni Šunjić, a posebno iznenađenje za sve prisutne bilo je druženje sa Ambasadorom Igara, Džananom Musom koji je i sam bio učesnik Sportskih igara mladih 2011. godine.

„Počastvovan sam i drago mi je što sam se družio danas sa djecom i bio na otvaranju Igara u Srebrenici. 2011. godine sam i ja učestvovao na Igrama i ovo danas me vratilo u djetinjstvo. Poželio sam da se i sam danas takmičim sa svom ovom djecom. Svim mladima želim da se druže, zabavljaju, stvaraju nova prijateljstva, treniraju i upravo ovakva manifestacija će im pomoći da upoznaju sve lijepe strane sporta. Ponosan sam što sam Ambasador ovakvog jednog projekta“ istakao je Džanan Musa.

Džanan Musa Foto/Klix.ba

Tihomir Gudić, regionalni izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih poslao je poruku svim mladima da se bave sportom i druže.

„Svim generacijama želim da stvaraju nova prijateljstva, da se druže i zabavljaju, a uloga svih nas je da kroz sport odgajamo dobre ljude“ kazao je Tihomir Gudić.

U svom obraćanju, predsjednik Igara u BiH, Haris Deliahmetović istakao je bitnost fair playa na terenima.

„Drago nam je da smo Igre otvorili danas u Srebrenici i da smo napravili zabavu za svu djecu ovdje. Hvala načelniku Opštine Srebrenica što nam je omogućio ovo druženje i nadam se da će se naša tradicija nastaviti. Uvijek se borite zajedno kao jedan tim i budite fer protivnik“ kazao je Haris Deliahmetović, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih u BiH.

Video poruke djeci u Srebrenici su poslali i SIMovci iz Orašja, Kaknja, Jajca, Gradačca, Stoca i Doboja, a mladi Ambasadori Igara, Denis Agović i Milica Đokić, podijelili su sa prisutnima svoja dosadašnja iskustva te poslali poruke svim prisutnima. BH Telecom turneja radosti svoje putovanje nastavlja kroz BIH, s obzirom da je u 2021. godini planirano da Igre obiđu 45 bh. gradova.

/klix.ba

/E.B.

Foto/Adem Mehmedović

Najnovije vijesti