14.3 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiPotpisani ugovori o sanaciji povratničkih kuća (Foto)

Potpisani ugovori o sanaciji povratničkih kuća (Foto)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U Gradskoj upravi potpisani su ugovori o sanaciji šest stambenih objekata u vlasništvu povratničkih porodica, koju finansira Ministarstvo raseljenihosoba i izbjeglica FBiH. Povratnici su ugovore potpisali sa ministrom raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edinom Ramićem, uz prisustvo Gradonačelnika Bijeljine LJubiše Petrovića i potpredsjednika Skupštine Grada Bijeljina Mustafe Gradaščevića.

– Vrijednost sanacije ovih šest stambenih jedinica je 65.000 konvertibilnih maraka, a nastavićemo da podržavamo povratnike i kroz subvencije za novorođenčad, učenike, studente, poljoprivrednike, privredu i zapošljavanje -istakao je ministar Ramić.

Gradonačelnik Petrović je najavio skoro potpisivanje ugovora između Gradske uprave i Ministarstva o zajedničkom finansiranju infrastrukturnih projekata u povratničkim sredinama, prije svega u Janji.

– Infrastrukturne projekte ćemo finansirati u jednakom iznosu, a želimo da podržimo povratnike i u pokretanju sopstvenih privrednih subjekata I samozapošljavanju. Želimo da uvjerimo sve naše sugrađane da vrijedi ostati I živjeti u Bijeljini, koja je otvorena za sve ljude dobre volje – dodao je gradonačelnik Petrović.

Vlada FBiH za podršku povratnicima na teritoriji Grada Bijeljina izdvaja od 800.000 do 1.000.000 KM godišnje.

– Ministarstvo na transparentan način pomaže povratak i opstanak raseljenih lica u Gradu Bijeljina i veoma smo zahvalni na toj podršci. Mi smo uvijek tu, na terenu, da pomognemo Ministarstvu u realizaciji svih planiranih projekata – naglasio je potpredsjednik Gradaščević.

Predrag Lopandić

Kabinet Gradonačelnika

Gradska uprava Grada Bijeljina

Grad Bijeljina/ Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti