15.4 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeŽepa: Promocija knjige "Svjedok srebreničkog genocida" autora Mevludina Hrnjića (foto)

Žepa: Promocija knjige “Svjedok srebreničkog genocida” autora Mevludina Hrnjića (foto)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U okviru sedme po redu manifestacije “Dani Husein-ef Đoze” koju organizuje Muftijstvo goraždansko, jučer je u Žepi, ispred spomen obilježja, organizovana promocija knjige “Svjedok srebreničkog genodica” autora Mevludina Hrnjića, rodom iz Kamenice kod Zvornika.

Promociji su prisustvovali Muftija goraždanski Remzija ef. Pitić,  kao i imam Refik ef. Čaušević, koji je bio uvodničar na početku promocije, zatim i džematski imam Elvedin ef. Selimović. Bilo je jedan dobar odziv gostiju, koji su upriličili ovaj skup. Ono što raduje je i prisutnost priličnog broja  omladine.

Nakon izlaganja autora knjige Mevludin ef. Hrnjića, na kraju se prisutnima obratio i zahvalio Muftija goraždanski.

Za portal Podrinjemedia autor ef. Hrnjić je istakao: “Lijep doček, pažnja i atmosfera su bili na nivou i nosim zaista pozitivne utiske iz Žepe. Žepa je sestra Srebrenici po bolu i sličnoj sudbini koju je doživjela tih julskih dana 1995 godine. Simbol je i otpora agresoru i u toj borbi dala je oko 300 šehida, među kojima i legendarnog komandanta Avdu Palića, kojeg su ukrajinski bataljon UN a na sramotan način predali i izručili u ruke dušmana i koji se nije vratio živ nakon pregovora sa zločinačkom stranom. Kao i njen ratni glavni imam Mehmed Hajrić koji je ubijen. Hvala od srca mojim žepljacima, tom pitomom, dočeknom i džometnom narodu uz našu hirovitu Drinu, na lijepom prijemu i sinošnjem zahmetu i druženju.

Posebna hvala našem goraždanskom muftiji Remziji ef. Pitiću, mom školskom ahbabu Refiku ef. Čauševiću, imamu žepske džamije Elvedin ef. Selimoviću i drugim dragim ličnostima i gostima koji su svojim prisustvom upriličili ovu promociju moje knjige”, na kraju je istakao u svojoj izjavi autor Mevludin ef. Hrnjić.
 
U knjizi autor opisuje golgote i mukotrpan put od vremena dolaska u Srebrenicu pa sve do proboja ka slobodnoj teritoriji pod kontrolom ARBiH-e.
 
Već u petak 9. jula biće održana nova promocija i to u džematu Dobrinja kod Tuzle.
 
/podrinjemedia.ba/E.B.

 

Najnovije vijesti