3.1 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeKung Fu Ving Tsun klub "Srebrenica" postao viceprvak Bosne i Hercegovine (FOTO)

Kung Fu Ving Tsun klub “Srebrenica” postao viceprvak Bosne i Hercegovine (FOTO)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Proteklog vikenda u Brčko je održano državno Kung Fu WuShu prvenstvo na kojem je učešće uzeo i Kung Fu Ving TSun klub “Srebrenica”, te u povodu istog prenosimo Vam njihovo saopštenje:

Trećeg jula 2021. godine je održano državno Kung Fu WuShu Prvenstvo BiH. Učešće je uzelo 7 klubova, naš klub je jedini iz RS koji je ispunjavao propise Kung Fu WuShu Saveza BiH i učestvovao. Na državnom prvenstvu je bilo prijavljenih oko 120 takmičara, preko 100 boraca, od toga broja večina ih je radila po dvije discipline. Naš Kung Fu klub “Srebrenica” je nastupio sa 12 takmičara u 19 različiti disciplina u svim starosnim kategorijama i osvojio 19 madalja od toga 13 zlatni, 4 srebrene i 2 bronzane medalje. U ukupnom plasmanu klubova zauzeo 2 mjesto.

Sportski pozdrav! Predsjednik kluba Isak Iso Džanić

Kung Fu Ving Tsun klub “Srebrenica” organizator je i IV internacionalnog turnira kojie će se održati u Srebrenici 21. augusta 2021. godine, a svi Vi koji bi možda podžali klub možete se javiti predsjedniku kluba Isak Isi Džaniću i to najlakše putem facebook profila https://www.facebook.com/ving.tsun.58

Kako je to izgledao na posljednjem održanom turniru u Srebrenici pogledajte u video prilogu

 

/podrinjemedia.ba/E.B.

 

Najnovije vijesti