-1.3 C
Janja
Utorak, 07.02.2023.
NaslovnicaAktuelnostiKo je Monika Karan koja je juče poginula u saobraćajnoj nesreći: Osuđena...

Ko je Monika Karan koja je juče poginula u saobraćajnoj nesreći: Osuđena za ratne zločine

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Osuđena na kaznu zatvora od četiri godine za ratni zločin nad civilnim stanovništvom u brčanskom logoru Luka 1992. godine.

U saobraćajnoj nesreći, koja se desila juče na magistralnom putu Trebinje – Ljubinje poginula je Monika Karan, osuđena za ratne zločine u Brčkom.

Monika Karan osuđena je 2013. godine pred Osnovnim sudom u Brčkom na kaznu zatvora od četiri godine za ratni zločin nad civilnim stanovništvom u brčanskom logoru Luka 1992. godine.

Sud je prihvatio šest od ukupno osam tačaka optužnice koja ju je teretila da je “od početka maja do 10. jula 1992. godine u Brčkom u koncentracionom logoru Luka i Stanici javne bezbjednosti svakodnevno mučila, nečovječno postupala, nanosila velike patnje, povređivala tjelesni integritet i zdravlje, te vršila fizička i psihička zlostavljanja civilnog stanovništva”. 

Poznata je kao “djevojka monstrum”.

 

 

Do nesreće je došlo kada je vozač automobila Renault Twingo koji se kretao iz pravca Ljubinja, iz za sada nepoznatih razloga prešao u suprotnu traku i sudario se sa kombijem Opel Vivaro koji je vozio radnike na posao.

Suvozač iz Renaulta Twingo Monika Karan iz Brčkog preminula je na licu mjesta, dok je vozač Nebojša Stojanov iz Banje Luke prevezen u Bolnicu Trebinje, gdje je preminuo.

Putnici iz kombija su zadobili tjelesne povrede i zbrinuti su u Bolnici Trebinje i za sada niko nije životno ugrožen.

Izvor: Dnevni avaz

Podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti