0.4 C
Janja
Nedjelja, 05.02.2023.
NaslovnicaAktuelnostiOdržana Skupština Sportsko - Ribolovno udruženje „ Drina „ Janja ...

Održana Skupština Sportsko – Ribolovno udruženje „ Drina „ Janja (FOTO)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U Janji je kako saznajemo od predstavnika Nadzornog odbora Sportsko  –  Ribolovno udruženja „ Drina „  prije više od godinu dana je istekao mandat organima Udruženja.  Stoga je 20. 08.2021. godine  održana Izborna Skupština, koju je sazvao Nadzorni odbor udruženja u tehničkom mandatu.

Na izbornoj skupštini je prisustvovalo oko četrdeset članova Udruženja, a na dnevnom redu su bili:

  • Podnošenje izvještaja o radu Udruženja;
  • Usvajanje izmjena i dopuna Statuta Udruženja;
  • Izbor novih organa Udruženja za naredni mandatni period od četiri godine i
  • Razno.

Tokom diskusije na sjednici je konstatovano da članovi Skupštine nisu zadovoljni dosadašnjim radom Udruženja, posebno kada je u pitanju transparentnost i zakonitost istog. Takođe je ukazano na nedostatke u postojećem Statutu, pa se uz pravne konsultacije pristupilo izglasavanju neophodnih izmjena u Statutu, a radi unapređenja rada Udruženja.

Na sjednici je izglasan i novi saziv organa Udruženja. Tako je za predsjednika Skupštine izabran  Vahidin Jusić, a za podpredsjednika Anđelko Đekić.

U upravni odbor su izabrani: Slaviša Vuković ( predsjednik ), Alan Milkić ( podpredsjednik ), Velibor Krsmanović, Osman Pilić, Nedžad Jahić, Sead Kavazović i Fahrudin Ibrahimović.

U nadzorni odbor su izabrani: Nedžad Huremović, Zekerijah Karjašević i Zoran Radić. U članove disciplinskog suda : Dževad Karjašević, Sead Kavazović i Enver Prosičanović.

Piše: Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

 

 

Najnovije vijesti