19.3 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiJutros uhapšen Behudin Husić iz "Srebreničke trojke"

Jutros uhapšen Behudin Husić iz “Srebreničke trojke”

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

“Naša majka, koja je jako lošeg zdravlja, bila je u Srebrenici zadnjih dana, tako da, na svu sreću, nije bila u kući kad se čulo o hapšenju i kad je vršen pretres”.

Jutros uhapšeni Behudin Husić, trenutno se nalazi u prostorijama SIPA-e u Tuzli.

Pretres kuće u Špionici, gdje njegova porodica živi skupa sa njegovom sestrom Kadefom Husić je završen i Kadefa je trenutno u zgradi SIPA-e u Tuzli gdje je preuzela bratove stvare koje su u trenutku hapšenja bile sa njim.

„Ono što sam saznala, vozit će ga u Bijeljinu. Po svoj prilici već dugo je praćen. Brat je svoju porodicu izdržavao tako što je išao na nadnicu, nekome okreči stan, nekome nešto drugo uradi.

Naša majka, koja je jako lošeg zdravlja, bila  je u Srebrenici zadnjih dana, tako da, na svu sreću, nije bila u kući kad se čulo o hapšenju i kad je vršen pretres.

Teško onom ko je nekoga izgubio, a mi smo izgubili mnoge članove porodice“, kazala nam je, plačući, Behudinova sestra Kadefa koju smo telefonom kontaktirali upravo u trenutku dok je napuštala zgradu SIPA-e u Tuzli.

Kadefa navodi da još nisu angažirali advokata, te da će to uraditi tokom današnjeg dana.

U vrijeme dok je vršen pretres kuće Behudina Husića na licu mjesta zatekao se i Fahrudin Hasanović predsjednik Saveza RVI Tuzlanskog kantona.

Ono što je saznao je da je Husić uhapšen po nalogu Suda BiH, a po potjernici Okružnog suda Bijeljina. 

Ahmo Harbaš, treći iz grupe “Srebreničke trojke” kojoj se sudilo u Bijeljini, nalazi se u inostranstvu i iz straha od hapšenja, godinama ne dolazi u BiH.

/A. Hadžić/Politicki.ba

/E.B.

Najnovije vijesti