4.8 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiSrebrenica: Identifikovani otac i sin Hukić - žrtve genocida. Sa njima je...

Srebrenica: Identifikovani otac i sin Hukić – žrtve genocida. Sa njima je identifikovan i Kiram Đozić

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U prostorijama Podrinje identifikacionog projekta u Tuzli jučer su identifikovani posmrtni ostaci tri žrtve proteklog rata.

Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti koje su nestale 1995. godine u genocidu koji se dogodio u Srebrenici. Ove žrtve su najprije identifikovane uz pomoć DNK metode, a danas su njihov identitet potvrdili i članovi njihovih porodica.

Tako su danas u prostorijama Podrinje identifikacionog projekta identifikovani otac i sin, Hajdin i Sead Hukić. Hajdin (Zuhdo) Hukić je imao 53 godine u momentu smrti dok je njegov sin imao svega 21 godinu kada je nestao.

Hajdin Hukić je ekshumiran iz masovne grobnice koja je otkrivena u mjestu Zalazje kod Srebrenice 2010. godine dok su posmrtni ostaci njegovog sina Seada pronađeni 2000. godine na površini zemlje u Krajinovićima kod Bratunca.

Porodica je potvrdila identitet i Kirama (Abdulah) Đozića. On je u momentu nestanka imao 38 godina, a njegovi posmrtni ostaci pronađeni su 2007. godine u masovnoj grobnici Kamenica, Zvornik, saopćio je Institut za nestale osobe BiH.

/faktor.ba

/E.B.

Najnovije vijesti