22.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiUG.“Eko zeleni-Drina“ Janja: Nove prostorije, nove akcije (VIDEO)

UG.“Eko zeleni-Drina“ Janja: Nove prostorije, nove akcije (VIDEO)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Članovi Udruženja građana“Eko zeleni – Drina“Janja od nedavno su nakon dvomjesečnih priprema i preustroja organizacije premjestili svoje sjedište u nove prostorije. Administrativna služba, sala za sastanke i pres konferencije se sada nalaze u ulici Drinska 22.

Ove prostorije je ustupio gospodin i poduzetnik Adnan Ramić i njegova supruga gospođa Enisa koji žive i rade u Norveškoj. Oni  ne zaboravljaju  na svoj rodni kraj, te vrlo često pomažu i podstiču sve društveno korisne aktivnosti, pa tako i rad Udruženja građana „Eko zeleni – Drina“ iz Janje.

S obzirom da opštinske i entitetske vlasti nisu u stanju iz više razloga zadovoljiti potrebe MZ Janja i njenih mještana, razumljiv je i ovakav odnos porodice Ramić prema svakom aktivizmu građana za unapređenje života u vlastitoj sredini.

Jedna od aktivnosti koje će građani u jesenjem periodu poduzeti je i akcija sadnje drvoreda u pet ulica Janje.  Stoga je Udruženje 17. Septembra održalo sastanak na kome je sagledana trenutna finansijska situacija i dogovoren početak kampanje za prikupljanje sredstava.

Pored žiro računa u banci, na raspolaganju građanima će biti i kancelarija Uruženja, koja će primati stranke u vremenu od 12 .00 h do 14: 00 h.

Priredili: Elmdin Bošnjak, Elvir Ibrišimović

Kamera i montaža: Senad Hadžić

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti