19.3 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiJusufu Trbiću uručena nagrada “Autor godine”

Jusufu Trbiću uručena nagrada “Autor godine”

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Nova knjiga Jusufa Trbića “Razaranje Bosne” tek je izašla iz štampe, a već je dobila jedno vrijedno priznanje.

Na Sajmu knjiga u Sarajevu u petak 8. oktobra   jedna od najvećih izdavačkih kuća u zemlji, “Bosanska riječ”, uručila je Jusufu Trbiću nagradu “Autor godine”. Rijetko je da takvo prizanje dobije knjiga eseja, ali je to i znak da se radi o neuobičajenom tekstu, koji govori o onome što nam se danas dešava, a što uništava i nas i našu domovinu.

 

Nacionalizam, to naše tronogo čudovište, na prvom je mjestu, a slijede ga politike identiteta, tiranija religijskog mišljenja, domaća fašistička svijest, glupost kao paradigma politike, kleptokratska i neznalačka politika koju podržava podanički mentalitet građana i, posebno, intelektualaca, nesposobnost da se drugačije misli – to je tragična slika naše sadašnjice.

Razaranje Bosne” je knjiga – opomena, upozorenje na ono što nam se dešava i što mi, uglavnom posmatramo bez otpora. A oni koji je pročitaju ne mogu nakon toga reći da nisu znali.

Do kraja godine biće održane promocije u Bijeljini, Tuzli i Sarajevu, a knjiga će i na druge načine biti prikazana čitalačkoj publici.

Izvor:Preporodbn.com

Najnovije vijesti