Imami iz Kladnja posjetili kolege u Zvorniku (FOTO)

394
U četvrtak, 21. oktobra 2021. godine imami Medžlisa IZ Kladanj posjetili su Medžlis Islamske zajednice Zvornik.
Posjeta povratničkom medžlisu jedna je od aktivnosti u okviru manifestacije “Upoznah te, Poslaniče”, koju Medžlis Kladanj organizuje u mjesecu rebiul-ewelu u povodu mevluda.
FOTO
 
Prijem je organizovan u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, gdje je riječi dobrodošlice i zahvalnosti za posjetu gostima iskazao glavni imam Haris-ef. Mustajbašić. Pored glavnog imama, prijemu je prisustvovao predsjednik Medžlisa Mustafa-ef. Muharemović sa saradnicima.
Glavni imam MIZ Kladanj Asim-ef. Esmić se zahvalio kolektivu Medžlisa Islamske zajednice Zvornik na gostoprimstvu i pozvao zvorničke imame u uzvratnu posjetu.
 
“Naša posjeta ovom Medžlisu je odavno planirana i drago nam je da se realizuje u danima mjeseca rebiul-evvela. Vaš život i rad na ovom pograničnom području naše domovine zavređuje veliko poštovanje i ovom posjetom željeli smo da vam odamo priznanje. Čvrsto vjerujem da bi našim imamima i svim povratnicima na svoja ognjišta svoje poštovanje iskazao i Allahov Poslanik, a.s.,” istakao je glavni imam Asim-ef. Esmić.
U toku posjete imami su  prošetali Zvornikom, a nakon toga su posjetili zvorničku tvrđavu na Kula Gradu i uživali u pogledu na Zvornik i Divič, te rijeku Drinu.
U Riječanskoj džamiji u Zvorniku razmijenili su iskustva u radu, te je nakon podne-namaza nastavljeno druženje i razgovor  na Diviču.

/MIZ Kladanj

/E.B./podrinjemedia