4.3 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjePotočari: Doktori iz Sarajeva obavili preko stotinu besplatnih pregleda

Potočari: Doktori iz Sarajeva obavili preko stotinu besplatnih pregleda

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U MFS-EMMAUS-ovoj ambulanti u Potočarima obavljeni besplatni ljekarski pregledi od strane sarajevskih ljekara
 
Grupa ljekara iz Sarajeva jučer je obavila besplatne preglede u prostorijama MFS – EMMAUS ambulante u Potočarima. Evidentirano je ukupno 112 pregleda koje su vršili radiolozi, ginekolozi i doktori opšte prakse.
 
Ovo je ustaljena praksa dolaska ljekara u Potočare, slijedeći primjere ljekara iz Tuzle koji drage volje dolaze kako bi pomogli povratnicima.
“Organizujemo različite vrste specijalističkih pregleda za stanovnike Podrinja. Ljekari na naš poziv dolaze i besplatno pružaju svoje ljekarske usluge. Ovisno o potrebi za ljekarsku pomoć uključuju druge kolege čija je specijalnost potrebna stanovnicima. Svi koji imaju potrebu za pregled su dobrodošli i nastojat ćemo svima da izađemo u susret” – kazao je Elmedin Škrebo, pomoćnik direktora MFS-EMMAUS-a.
 
U planu je otvaranje ambulante porodične medicine u kompleksu „Doma za stara lica“ u Potočarima gdje postoji određena procedura, a trenutno se vode pregovori oko prijema ljekara u stalni radni odnos.
 
Zahvaljujemo se na jučerašnjem odzivu ljekarima iz Sarajeva koji su nastavili humanu praksu prema ljudima u Podrinju a naročito prema našim majkama Srebrenice:
dr. Amela Hodža ginekolog;
dr. Ajdin Smajlović radiolog;
dr. Zerina Halilović radiolog;
Rabija Mehmedović doktor medicine;
Prof. dr. Fahrudin Smajlović radiolo

/foto/text Fb stranica MFS – EMMAUS

Najnovije vijesti