14.3 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaApeli za pomoćProdao sam sve ovce kako bi izliječio dijete. Prodam koji metar drva...

Prodao sam sve ovce kako bi izliječio dijete. Prodam koji metar drva da prehranim porodicu (VIDEO PRILOG)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Zahvaljujući članovima Islamskog centra džemata Ebu Hanife iz Beča nastavili smo akciju pomoći socijalno ugroženim porodicama u Podrinju. Tako smo u proteklim danima posjetili porodicu Muminović u zaselku Slana u Maćesima – opština Milići, tačnije na tromeđi opština Milića, Zvornika i Bratunca.

Prilikom posjete i uručivanja prehrambeno – higijenskog paketa i nešto novčanog priloga na čelo prije mjesec dana rođene djevojčice, saznali smo za veoma težak život ove petočlane porodice.

Otac, glava kuće, bori se kako zna i umije. U toku ljetne sezone radi na dnevnicama a zimi proda koji metar drva da prehrani ukućane. Pored toga najstarije dijete koje je krenulo u prvi razred imalo je dosta zdravstvenih problema, te su morali prodati sve ovce za njezino izliječenje. Sada je štala prazna u kojoj drži nešto sijena, ono što je ostalo iza ovaca.

U suštini žive od humanih ljudi koji su im nakon teških poplava 2014. godine, kada je rijeka Jadar poplavi cijeli njihov kraj, uveliko pomogli i u izgradnji  kuće.

Između ostalog u video prilogu pogledajte šta smo zabilježili.



/TV Podrinje/E.B.

Najnovije vijesti