5.4 C
Janja
Četvrtak, 18.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeI u Zvorniku obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine (foto)

I u Zvorniku obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine (foto)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Gradski odbor Zvornik danas je prigodnim programom i časom historije obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Obilježevanje je održano u Svečanoj sali Medžlisa islamske zajednice Zvornik uz prisustvo oko 50 zvanica i gostiju.

  • Mi iz “Preporoda” svake godine na obalama Drine, ovdje u Zvorniku organizujemo obilježavanje onih najvažnijih državnih praznika, kao što je ovaj danas, Dan državnosti naše domovine. Ove godine obilježavanje je skromnije zbog trenutne epidemiološke situacije ali smo sretni što je bio zadovoljavajući odziv građana. Imali smo nastup malog Ishaka Miralemovića i čas historije kojeg je održao profesor Mustafa Muharemović koji je kroz svoje izlaganje ukazao na značaj ovoga datuma i društveno politički život Bosne i Hercegovine u prošlosti – istako je novinarima na kraju manifestacije prof. Amer Redžić – predsjednik GO BZK “Preporod”.

Predsjednik Skupštine Grada Zvornika Mensur Selimović istakao je da smo ovim obilježavanjem potvrdili državnost naše domovine na obalama Drine i da će je biti. Iako smo danas svjedoci da imamo određenih problema u Bosni i Hercegovini, kako unutrašnjih tako i sa vanjske strane,  odnosno raznih ataka na pravni poredak države ali se nadam da ćemo uz korektne dogovore i dijaloge prevazići probleme i da će Bosna i Hercegovina nastaviti svoj kontinuitet. Mi kao Bošnjaci najviše ćemo na tom polju raditi jer mi nemamo druge domovine osim Bosne i Hercegovine – između ostalog rekao je predsjednik Skupštine Grada Zvornika.

Iz islamske zajednice se trudimo da sve ono što je dobro podržimo, za naš bošnjački narod, za našu domovinu, tako da smo i ove godine aktivno uzeli učešće u obilježavanju i molimo dragog Boga da nam svima bude bolje i ljepše u našoj domovini Bosni i Hercegovini – istako je Glavni imam Medžlisa IZ Zvornik.



/Foto: Ilijaz Miralemović

/E.B.

Najnovije vijesti