12 C
Janja
Srijeda, 24.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeSrebrenica: SDS preuzeo vlast u Skupštini a zatim su započele smijene, imenovanja...

Srebrenica: SDS preuzeo vlast u Skupštini a zatim su započele smijene, imenovanja i usvajanje Budžeta

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

I zvanično od danas SNSD Milorada Dodika je podijeljen u Srebrenici i pola ga je u vlasti, a pola u opoziciji. Novu skupštinsku većinu predvodi SDS.

SDS je odmah smijenio Radomira Pavlovića s mjesta potpredsjednika Skupštine. Uz SDS u novoj skupštinskoj većini su odbornici Ujedinjene Srpske, trojica iz SNSD-a koja su formirala svoj klub, Srpska radikalna stranka te Salko Tursunović, koji je ostao na mjestu predsjednika Skupštine. Tursunović je bio odbornik Kluba Moja adresa Srebrenica.

Sjednicu koja je održana u septembru i na kojoj je izglasana smjena Ćamila Durakovića sa mjesta predsjednika Skupštine, napustili su svi bošnjački odbornici, osim Tursunovića. On je ostao te je izabran umjesto Durakovića.

Načelnik opštine Srebrenica kaže da je ovo kulminacija dešavanja iz prethodnog perioda.

Pa, ono što se dešavalo u nekim ranijim danima danas je ili na početku ove skupštine koja je danas nastavljena je kulminiralo. To je nesaradnja između jednog dijela SNSD-a sa ostatkom odbornika, odnosno sa ostatkom odbornika iz SNSD-a i sa načelnikom. Nije bilo tu dobrih odnosa i iz tog razloga su nezadovoljni odbornici pristupili evo ovom potezu, a to je opoziv potpredsjednika skupštine iz razloga što nisu poštovana predizborna obećanja, odnosno predizborni sporazumi koji su potpisani sa svim srpskim političkim partijama– riječu su Mladena Grujičića.

Novu skupštinsku većinu čine SNSD (3), SDS (3), DNS (2), SRS RS (1), DF (1), Moja adresa Srebrenica (1), NS (1) i Salko Tursunović (predsjednik skupštine SO Srebrenica).

Na četvrtoj redovnoj Skupštini danas je usvojen i Budžet u iznosu 10.320.000 KM. Za to je glasalo 14 odbornika, dok su 3 odbornika bila suzdržana. 

Odbornici SNSD-a koji su ostali u opoziciji i smjenjeni potpredsjednik SO najavljuju određene reakcije u predstojećem periodu.

-Mi ćemo nastaviti opoziciono da djelujemo. U narednom periodu zauzećemo određene stavove i platforme. To će biti naš odgovor na ovaku većinu u kojoj je SNSD u opoziciji i ovaku većinu u kojoj dolazi do promjene političke situacije i narušavanja odnosa koji su ranije uspostavljeni i da skupština ovde funkcioniše na principu jedan odbornik jedna pozicija gdje bi svi bili unutra, i to je bila najbolja politika za Srebrenicu. Nažalost, ona se danas ruši. U njenom rušenju učestvuje prije svega SDS, načelnik opštine i jedan dio odbornika iz SNSD-a i to je, nažalost, za budućnost Srebrenice veoma loša poruka – rekao je Radomir Pavlović dosadašnji potpredsjednik SO Srebrenica.

Izvor: Faktor.ba/UPS Media – Srebrenica

/E.B.

Najnovije vijesti