19.3 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeZbirka poezije "Otvoriše se vrata kapije" Zvorničanke Edime Efendić Džinić osvojila treće...

Zbirka poezije “Otvoriše se vrata kapije” Zvorničanke Edime Efendić Džinić osvojila treće mjesto za knjigu godine 2021.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Po analitici stranice Pisci i književnost, zbirka poezije “Otvoriše se kapije” autorice Edime Efendić Džinić našla se na trećem mjestu za knjigu godine 2021.
Od ukupno dvadeset tri naslova jedina je zbirka pjesama koja se našla na ovom spisku.

Inače rođena Zvorničanka Edima Efendić Džinić zbirku poeziije posvetila je svom rodnom gradu i ljudima koji su tamo živjeli , rijeci Drini i šehidima koji su dali živote u proteklom ratu.
 
 
Glasanje za najbolje domaće knjige je bilo najnapetije do sada. Konkurencija je bila jaka i puno je bilo odličnih knjiga.
Otvoriše se kapije (prvijenac zbirka poezija) – Edima Efendić Dzinić
Komentar čitatelja Nela Brkovic Sunjka: “Zasluženo”
Komentar urednika Pisci i Književnost: Niti jedna zbirka poezije nije ostvarila uspjeh kao Otvoriše se kapije. Poezija Edime se čita u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Njemačkoj, Italiji i u drugim državama. Ovo je poezija koja je dobila najveću podršku čitatelja i odličan je pokazatelj da se poezija čita više nego ikad prije. Pohvale autorici na lijepoj poeziji koju piše. Knjiga je prema analitici stranice osvojila 3. mjesto. – navedeno je na stranici Pisci i knježevnost.
 
 
Ovo je samo još jedno u nizu brojnih do sada dobijenih priznanja za Podrinjku kojoj čestitamo i želimo puno uspjeha u budućnosti.
 
/Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti