19.3 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaApeli za pomoćAnela i Amela: Najveća nam je želja dječija soba (VIDEO PRILOG)

Anela i Amela: Najveća nam je želja dječija soba (VIDEO PRILOG)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U serijalu emisija televizije Podrinje pod nazivom “Srcem za Podrinje” posjetili smo i četveročlanu porodicu Kuljanin na Diviču.

Otac Amel, nezaposlen i živi uglavnom od dnevnica sa suprugom i dvoje malo djece a posebno u zimskim danima jedva sastavlja kraj sa krajem. Da nema humanih ljudi, posebno sa Diviča, ne zna kako bi živjeli.

Ekipa TV Podrinja ih je posjetila i pored teške priče upoznali smo i dvije prekrasne djevojčice: Amelu koja ide u peti razred i Anelu koja će u septembru tekuće godine tek da krene u školu. Ono što nas je posebno oduševilo je dječija iskrenost, veseli osmijeh i ono što im je na “umu to je i na drumu”. Tako su nam saopštile da imaju jednu najveću želju a to je da imaju svoju dječicu sobicu i po mogućnosti jedan laptop.

U video prilogu možete pogledati kako je protekla posjeta a tom prilikom smo im uručili jedan prehrambeno – higijenski paket i nešto novčane pomoći zahvaljujući prvenstveno članovima džemata Ebu – Hanife iz Beča, ali i ostalim humanim ljudima koji preko TV Podrinja pomažu sve one koji su u potrebi u ovome istočnom dijelu Bosne i Hercegovine.

Detaljnije u videu



/TV Podrinje/E.B.

Najnovije vijesti