1.5 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiBegija Smajić napala Vukanovića zbog "vojne uniforme", dobila žestok odgovor i zabranu...

Begija Smajić napala Vukanovića zbog “vojne uniforme”, dobila žestok odgovor i zabranu obraćanja (VIDEO)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Jučer je posebnu pažnju javnosti izazvao poslanik Nebojša Vukanović koji je na sjednicu NSRS-e došao u maskirnoj košulji/jakni, nakon čega su uslijedile brojne reakcije, a između ostalih, oglasio se i odbornik Kluba “Moja adresa: Srebrenica” u Skupštini Općine Srebrenica Ćamil Duraković čiju je ostavku zatražio jučer Vukanović.

Na početku današnje sjednice NSRS-e za riječ se javila zastupnica u NSRS Begija Smajić.

Ona je kazala da Ćamil Duraković jučer nije niti jednog momenta iskazao svoje nezadovoljstvo što je smijenjen sa funkcije predsjednika Skupštine Opštine Srebrenica, te da misli da mu je Vukanović podigao rejting.

– On je istakao samo svoje nezadovoljstvo, kao i nezadovoljstvo svih žrtava genocida što ste obukli uniformu vojske Republike Srpske koja je osuđena za zločin genocida u Srebrenici. Prije svega kao čovjek želim da istaknem činjenicu da ne osuđujem srpski narod za zločin genocida, ali očekujem od srpskog naroda da se distancira od onih koji su činili zločin genocida. Način da se distancirate od onih koji su činili genocid jeste da ne nosite tu uniformu – kazala je zastupnica Smajić.

Detaljnije u videu

/Agencije

/BN /Oslobođenje

Najnovije vijesti