7.6 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeSrebrenica: Nakon burnih rasprava i međusobnih optužbi odbornika prekinuta V redovna sjednica...

Srebrenica: Nakon burnih rasprava i međusobnih optužbi odbornika prekinuta V redovna sjednica SO

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Peta redovna Sjednica Skupštine opštine Srebrenica prekinuta je nakon burnih rasprava, međusobnih optužbi odbornika, a zbog nestabilne skupštinske većine.
Prije prekida skupštine, odbornici su usvojili nekoliko prijedloga odluka i tehničkih odluka.
Usvojena je Odluka o dodjeli nagrada i priznanja povodom Dana opštine Srebrenica, 11.marta.
Odlučeno je da se najviše opštinsko priznanje – Plaketa sa zlatnim grbom opštine Srebrenica, dodijeli Ministarstvu za prostorno uređenje i građevinarstvo Republike Srpske.
Plaketa sa srebrnim grbom opštine Srebrenica biće dodijeljena Vladi Kantona Sarajevo, a Plaketa sa bronzanim grbom Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske iz Banja Luke.
Usvojena je lista nagrađenih novčanim nagradama i zahvalnicama za postignute rezultate u oblasti nauke, tehnologije, umjetnosti, poljoprivrede, humanitarnog rada, humanosti, za najbolje učenike, sportiste kao i za oblast zdravstvene i socijalne zaštite i obrazovanja.
Usvojeno je nekoliko tehničkih i Odluka o izradi strategije razvoja opštine za period 2022-26.godina.
Većinom glasova usvojen je prijedlog i upućen Centralnoj izbornoj komisiji BiH da se u srebreničku Opštinsku izbornu komisiju izabere Aleksandra Zekić.
Prije razmatranja izvještaja o radu upravnih i nadzornih odbora te izvještaja direktora lokalnih firmi i ustanova došlo je do prekida rada, prilikom razmatranja kadrovskih prijedloga za popunu skupštinskih radnih tijela, jer nije postojala skupštinska većina da bi se mogli usvojiti izneseni prijedlozi.

izvor: tekst/foto: FB stranica eSrebrenica

 

Najnovije vijesti