19.3 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeFinancial Times London: Zvornik među top 7 mikro evropskih gradova budućnosti 2022/23....

Financial Times London: Zvornik među top 7 mikro evropskih gradova budućnosti 2022/23. godinu

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Grad Zvornik po drugi put se našao na listi londonskog Fajnenšl tajmsa, a ovog puta među „Top 7 mikro evropskih gradova budućnosti 2022/23“ na osnovu strategije za privlačenje investicija. Prema riječima gradonačelnika Zvornika Zorana Stevanovića ovo je priznanje svima onima koji rade na stvaranju pozitivnog poslovnog ambijenta.

„Ovih dana vodimo završne razgovore za dolazak još jednog stranog investitora, ponovo sa grinfild investicijom, a ja vjerujem samo takvim investitorima. Oni ovdje kupe zemljište na kome grade objekte, ovdje ulažu i zapošljavaju ljude. A oni ljudi koji dolaze ovdje, uzmu u zakup prostor, podignu kredit u našim bankama i odu, sa takvima razgovaramo vrlo oprezno,“ istakao je gradonačelnik Stevanović.

U augustu prošle godine grad Zvornik je dobio sertifikat povoljnog poslovnog okruženja BFC, koji je još jedna vrsta priznanja za dobar rad u ovoj oblasti.

„Zvornik ima nešto, što nisam čuo da druge sredine imaju, a to je da svaki potencijalni investitor u Gradskoj upravi dobije svog referenta, koji je dostupan 24 sata i koji rješava sve prepreke koje se dešavaju u administrativnom pogledu. Što ne može da riješi referent uključuje se neko od mojih prvih saradnika i ja, a kad ne možemo mi, onda rješavamo sa Vladom Republike Srpske odnosno resornim ministarstvima. Zbog toga, investitori se ovdje osjećaju prihvaćeno, nema barijera i administrativnih prepreka,“ rekao je Stevanović.

Otvaranje preduzetničke radnje za jedan dan u Gradskoj upravi Zvornika uvedeno je prije 13 godina. Formirana je kancelarija za izdavanje građevinskih dozvola, a BFC sertifikacija je formalizovala sve procese koji se neophodni za podršku investitorima u Zvorniku.

FDI Intelidžens je najveći centar izvrsnosti na globalnom nivou. On uključuje međunarodni stručni časopis i veb stranicu koju prate sve svjetske kompanije, vlade, banke, agencije za promociju investicija i sve druge finansijske institucije.

/Grad Zvornik

Najnovije vijesti