9.7 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiNizom događaja obilježen i Dan nezavisnosti u Goraždu (VIDEO PRILOG)

Nizom događaja obilježen i Dan nezavisnosti u Goraždu (VIDEO PRILOG)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i ove godine obilježen je u Foči u kompleksu Aladža džamije. Obilježavanje je organizovala Koordinacija bošnjačke zajednice „Naša Foča“.

Muftija goraždanski Remzija-ef. Pitić je ovom prilikom naglasio da u svom odnosu prema domovini ne smijemo imati nikakvih ali, ako, kad bi.

– Danas je u Aladži više zastava nego u cijelom Goraždu. To nam kazuje da smo tamo gdje smo komotni. Zato i jesu ova područja gdje nam nije komotno, gdje nas ima jako malo, ugrožena ovako, zato što je tamo komotno. Mi u svom odnosu prema domovini ne smijemo imati nikakvih ali, ako, kad bi, nikakvih zareza, zagrada. Domovina je u srcu. Domovina se voli bez ikakvih uvjeta – poručio je muftija Pitić.

Izet Spahić, predsjednik Koordinacije bošnjačke zajednice „Naša Foča“, kazao je da iz Foče šalju poruku da je Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine jedan od najvažnijih datuma u historiji naše zemlje.

– Mi ovdje egzistiramo i egzistirat ćemo. Danas ovim skupom šaljemo poruku o važnosti Dana nezavisnosti – kazao je on.

Obilježavanju je prisustvovao i Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

– Od svih krajeva odabrao sam Foču, da dođem i da sa ljudima Foče obilježimo Dan nezavisnosti. Tačno je 30 godina, jubilej, i zbog toga je važno da smo u Foči, gdje su fašizmi i nacionalizmi u proteklim stoljećima bili izraženi, i da Fočacima damo podršku – izjavio je Mehmedović.

U okviru obilježavanja Dana nezavisnosti organizovana je i tribina na temu značaja jezika za svaki narod, a posebno u u Bosni i Hercegovini gdje se u jednom dijelu države osporova i zabranjuje izučavanje bosanskog jezika.

VIDEO



/Preporod.info

/TV Podrinje/M.B.

Najnovije vijesti