1.5 C
Janja
Subota, 28.01.2023.
NaslovnicaPodrinjeBratunacBratunac: Elvir-ef. Hodžić: Ne širimo paniku, ali smo zabrinuti

Bratunac: Elvir-ef. Hodžić: Ne širimo paniku, ali smo zabrinuti

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Zabrinuti smo i očekujemo odgovore, očekujemo da se ispitaju aktivnosti MUP-a RS – izjavio je za Preporod.info Elvir-ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bratunac, nakon medijskih navoda o popisivanju pripadnika sigurnosnih službi i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na području entiteta RS.

Kako je naglasio, ove aktivnosti su unijele nemir među Bošnjake koji žive na pordučju entiteta RS.

– S obzirom na sve ono što su Bošnjaci preživjeli, ovo ih zabrinjava. Dodatno nas zabrinjava kada to, u ime njih, rade Bošnjaci, bez obzira da li su ucijenjeni ili želeći da izgrade karijeru, glumeći da su profesionalci – kazao je on.

Elvir-ef. Hodžić je dodao da Bošnjake u entitetu RS ovo podsjeća na dešavanja devedesetih godina.

– Bošnjaci neće mirno gledati da ih neko ponovo stavlja na spiskove, jer znaju da su po nekim spiskovima prozivani u logoru, da su po spikovima ubijani. Protestujemo i nadamo se da će se navodi ispitati i da će nam biti ponuđeni odgovori. Neće nas zadovoljiti time što će kazati da je to redovna procedura, to je priča u koju Bošnjaci ne vjeruju. Ne širimo paniku, ali smo zabrinuti – poručio je Elvir-ef. Hodžić.

Podsjećamo, u saopćenju Kancelarije reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića je izražena zabrinutost Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini zbog medijskih navoda o popisivanju pripadnika sigurnosnih službi i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na području entiteta RS te su pozvane međunarodne institucije i nadležni državni organi da ispitaju i rasvijetle ove aktivnosti MUP-a RS.

(Preporod.info)

/E.B.

Najnovije vijesti