6.5 C
Janja
Srijeda, 24.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiBošnjaci pokrenuli vitalni nacionalni interes na Zakon o nepokretnoj imovini RS-a

Bošnjaci pokrenuli vitalni nacionalni interes na Zakon o nepokretnoj imovini RS-a

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Klub Bošnjaka se pozvao na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, a nakon što je Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) prošli mjesec utvrdila Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini.

 
Kako su saopćili iz NSRS-a, Zajednička komisija ove zakonodavne institucije i Vijeća naroda za usaglašavanje zakona, propisa i akata danas nije postigla konsenzus o navedenom zakonu.

On je upućen na Vijeće za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske na dalje odlučivanje. Klub Bošnjaka je pokrenuo postupak za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa na ovaj zakon.

U NSRS-u su napomenuli da će Ustavni sud Republike Srpske donijeti konačnu odluku o tome da li se Zakon o nepokretnoj imovini odnosi na nacionalni interes.

Delegat u Vijeću naroda Republike Srpske Alija Tabaković (SDA) je sredinom prošlog mjeseca za Klix.ba izjavio da se ovim zakonom želi razvlastiti država Bosna i Hercegovina. On je tada najavio da će delegati iz reda bošnjačkog naroda podnijeti apelaciju pred entitetskim Ustavnim sudom, a možda i državnim Ustavnim sudom.

/klix.ba

/E.B.

Najnovije vijesti