16.5 C
Janja
Utorak, 23.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPoziv građanima Janje i Bijeljine da izađu na izbore za biranje Savjeta...

Poziv građanima Janje i Bijeljine da izađu na izbore za biranje Savjeta MZ-a – 10. april 2022. (VIDEO)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Za 10. april 2022. godine, nedjelja, Gradska uprava Bijeljine raspisala je nakon skoro 8 godina ponovo izbore za biranje Savjeta mjesnih zajednica. Izbori će se održati u vremenskom intervalu od 08:00 do 16:00h.

Za Savjet mjesne zajednice Janja kandidirao se 31 kandidat i to iz dvije političke opcije: Stranka Demokratske Akcije (SDA) i Naroda i pravde (NiP), kao i dva Udruženja: “Oksigen – Janja” i Jedinstvena lista.

Birači će moći birati od jednog do najviše devet kandidata sa ponuđene liste. Savjet će sačinjavati 9 članova i svi čak mogu biti izabrani iz jedne političke opcije ili udruženja (organizacije).

Gledajući nacionalnu strukturu 22 kanidata su iz reda Bošnjaka (SDA, NiP, Oksigen-Janja), a preostalih 9 iz reda srpskog naroda i oni sačinjavaju udruženje ili organizaciju pod nazivom “Jedinstvena lista”.

Pozivamo sve građane koji imaju prava glasa da izađu na izbore u nedjelju 10. aprila.

Kao servis svojim građanima televizija Podrinje je u nedjelju, 3. aprila, pozvala na intervju predstavnika Udruženja “Oksigen-Janja”, predstavnike SDA i NiP-a. Cilj je bio da se kroz jednu dijalošku emisiju prestave svi kandidati i da nas upoznaju sa svojim planovima i idejama za dalji razvoj Janje, ali i šire. Međutim, na intervju se odazvao samo Sead Trnovac ispred političke stranke NIP-a.

U nastavku pogledajte intervju sa Seadom Trnovcem, jednim od kandidata sa ponuđene liste za biranje novog saziva Savjeta mjesne zajednice Janja.



/TV Podrinje/E.B.

Najnovije vijesti