10.9 C
Janja
Četvrtak, 05.10.2023.
NaslovnicaPodrinjeU okviru godišnjice "Otpora Zvornik - Kula Grad" danas održan Memorijalni stonoteniski...

U okviru godišnjice “Otpora Zvornik – Kula Grad” danas održan Memorijalni stonoteniski turnir (FOTO)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Trećeg dana manifestacije “Dani otpora 2022.”, na Kula Gradu, 09.aprila, organizovan je stonoteniski Memorijalni turnir održan u prostorijama osnovne škole na Kula Gradu.  Iako je ova subota bila kišovit ramazanski dan turnir je okupio oko stotinjak gledalaca, a u samom turniru je učestvovalo 28 takmičara.

Rezultati:

Treća mjesto na turniru zauzeo je Mirza Hasanović iz Sapne.

Drugoplasirani je bio Zijad Hasanović iz Čelišmana.

Prvo mjesto i prelazni pehar turnira pripao je Muji Mustafiću iz Kamenice.

Ispred organizacionog odbora “Dana otpora” za provođenje turnira pobrinuo se Omer Selimović, a za samu organizaciju na Kula Gradu bili su odgovorno Adnan Hadžić i Ammar Gazibegović.

Turnir je prošao u najboljem redu i lijepoj atmosferi. Nadam se da smo mi kao domaćini opravdali očekivanja naših gostiju i učesnika” – kaže Adnan Hadžić, predsjednik MZ Kula Grad.

Član organizacionog odbora Dana otpora Osman Halilović kaže da su se: “ovakvi sportski događaji i okupljanja pokazali jednako važnim kao i vjerski i kulturni dio programa u našem nastojanju da prenesemo i održimo sjećanje na herojski otpor koji su bosanski momci i patriote pružili agresoru na ovom mjestu prije 30 godina”

Nakon što je turnir završen u prediftarsko vrijeme svi učesnici i posjetitelji su pozvani na zajednički iftar u kuljanskoj džamiji.

/podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti