5.9 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: U ponedjeljak i utorak zaprašivanje komaraca - pčelarima i građanima upućeno...

Zvornik: U ponedjeljak i utorak zaprašivanje komaraca – pčelarima i građanima upućeno više obavijesti

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Zaprašivanje komaraca na teritoriji grada Zvornika planirano je u ponedjeljak, 18. jula, i u utorak, 19. jula, u vremenu od 19:00 do 23:30 časova.

Vršiće ga tri ekipe zvorničke „Sanitacije“, a u dogovoru sa nadležnim odjeljenjem Gradske uprave Zvornik koja finansira zaprašivanje, povećan je broj mjesnih zajednica tako da će u utorak, pored Cera, Ekonomije, Skočića, Kozluka i Kiseljačkog puta tretiranjem biti obuhvaćeni i Roćević, Šepak i Branjevo.

Prvog dana, odnosno u ponedeljak, ovaj postupak biće urađen na području Zelinja, Drinjače, Diviča, grada, Karakaja, Ulica, Čelopeka, Tršića, Tabanaca i Pađina.
U slučaju da ekipe ne stignu da ispune plan ili zbog loših vremenskih uslova zaprašivanje će biti obavljeno prvog narednog povoljnog dana.

Stanovništvo, naročito osobe sklone alergijama i srčani bolesnici, upozoravaju se da se za vrijeme zaprašivanja sklone, te da zatvore prozore na stambenim objektima. Izlazak se preporučuje tek nakon potpunog nestanka magle.

U toku zamagljivanja vozači treba da smanje brzinu na minimalnu zbog otežane vidljivosti, a vlasnici pčela da pčelinjake drže zatvorene sve do potpunog nestanka magle.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona br. 066/667-045.

/infobirač

Najnovije vijesti