18.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiKnjige koje morate pročitati: "Maloljetnik na putu smrti" - Nejak za šume,...

Knjige koje morate pročitati: “Maloljetnik na putu smrti” – Nejak za šume, visok za Potočara i “Emanet šehida” (VIDEO PRILOG)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Jučer, 17. jula 2022. godine, u mjestu Slatina, a u okviru mjesne zajednice Sućeska, kod Srebrenice, upriličena je tradicionalna šehidska dova, u znak i sjećanje na sve one koji su poginuli u toku odbrane Srebrenice i one koji su mučnički ubijeni u počinjenom genocidu nakon 11. jula 1995. godine.

Prije vjerskog programa upriličena je i promocija dviju knjiga, autora koji su rođeni u naselju Slatin, sa razičitim, ali istovremno i  sličnim tematikama.

Prvo je upriličena promocija knjige autora Hasiba Suljića pod nazivoma “Maloljetnik na putu smrti” – Nejak za šume, visok za Potočara u kojoj je opisao sve golgote koje je kao 15-togodišnjak prošao u putu od Potočara do slobodne teritorije. Opisao je i stanje u samoj Srebrenici i okolini od 1992. godine do tog kobnom 11. jula 1995. godine.

Održana je i promocija i knjige autora Mustafe Mujića pod nazivom “Emanet šehida” – monografija naselja Slatina kod Srebrenice koja obrađuje period od preko 100 godina a ujedno i samo probijanje autora nakon pada Srebrenice do slobodne teritorije.

Ekipa TV Podrinja bila je na licu mjesta a u video reportaži pogledajte šta smo zabilježili.



/TV Podrinje/E.B.

Najnovije vijesti