19.3 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeFK "Mladost" Divič - FK "Jasenica" 7-1. Het trik Karića

FK “Mladost” Divič – FK “Jasenica” 7-1. Het trik Karića

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U okviru prvog kola područne lige Birač jučer odigrana fudbalska utakmica  između FK “Mladost” Divič i FK “Jasenica” u Diviču kod Zvornika. Bila je ovo povratnička utakmica FK “Mladost” nakon 12 godina zamrznutog statusa kluba u kojoj su domaći fudbaleri upisali veliku pobjedu rezultatom 7:1, na poluvremenu je bilo 3:0 u korist domaćeg tima.

Susret utakmice je obilježila gesta domaćih fudbalera koji su poslali poruku svom saigraču Amelu Pašiću-Poći prije početka utakmice, kada su se postrojili na terenu neposredno ispred Amela koji je bio u publici i onda otkrili poruku “Izdrži Poća”. Amel je bio među pokretačima ovog kluba, ali je doživjeo teško oboljenje stopala zbog kojeg mu je isto prošli mjesec amputirano uspješnim operativnim zahtjevom. Danas su saigrači Amelu pokazali svoju privrženost i drugarstvo prijatelju koji je uvijek s njima što je bilo sve jako emotivno za prisutne gledaoce njih stotinjak.

Utakmicu je bolje otvorio domaći tim i nakon pet minuta došao u vodstvo golom kapitena Nusreta Hidića. Evrogolom Edina Karića domaći tim je povećao vodstvo na 2:0, a isti igrač je prednost povećao do kraja poluvremena na 3:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Gosti u nastavku kreću bolje i nakon osam minute igre smanjuju prednost na 3:1, nakon čega dolazi do ravnoteže na terenu. Ipak svojim trećim golom na utakmici Karić, pola sata prije kraja utakmice riješava pitanje pobjednika, nakon čega se igra gostiju raspada u potpunosti.

Do kraja utakmice mrežu gostiju pogađaju Ibrić, Husejnović i Krupinac za konačnih 7:1 u korist domaćina i prvo mjesto na tabeli područne lige Birač nakon prvog odigranog kola.

/zvornicki.ba

Najnovije vijesti