11.5 C
Janja
Utorak, 03.10.2023.
NaslovnicaPodrinjeUčenici u Srebrenici i Potočarima dobili besplatne udžbenike

Učenici u Srebrenici i Potočarima dobili besplatne udžbenike

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je učenike u povratničkoj školi u Potočarima.

Sa direktoricom Snježanom Jandrić i menadžmentom škole razgovarano je o načinu izučavanja nacionalne grupe predmeta i uslovima u kojima učenici pohađaju nastavu.

Prvoj osnovnoj školi u Srebrenici Federalno ministarstvo raseljenih osoba je, pored udžbenika, doniralo i aparat za kopiranje.

“Pomoć koju smo dobili od Ministarstva je velika za našu školu. S obzirom na to da škola broji preko 400 učenika i da u školi radi više od 50 nastavnika udžbenici koje su osigurani će poboljšati kvalitet samog izvođenja nastavnog procesa ali i pomoć roditeljima jer će im olakšati pripremu za novu školsku godinu. Fotokopir aparat je od velike važnosti i značaja za našu školu jer će ga koristiti nastavnici za potrebe nastavnog procesa, kao i stručna služba škole i učenici. Zahvalni su učenici, roditelji, nastavnici, kao i uprava škole”, kazala je direktorica Snježana Jandrić.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica počelo je sa distribucijom udžbenika za nacionalnu grupu predmeta u povratničkim sredinama u entitetu RS.

“Proteklih dana smo prikupljali podatke o broju učenika koji pohađaju nacionalnu grupu predmeta. Shodno tome vršimo i distribuciju. Ovo je prilika i da pozovemo predstavnike i drugih lokalnih zajednica i osnovnih škola da nam dostave spiskove učenika kako bismo dostavili udžbenike. Počeli smo podjelu iz Srebrenice, drago nam je da smo naišli na odličnu saradanju s upravom škole. Danas smo dostavili udžbenike za sve učenike kako je trebovano. Iskazana je potreba za aparatom za kopiranje, na što smo pozitivno odgovorili i danas smo ga uručili centralnoj školi u Srebrenici. Svim učenicima i nastavnicima želimo uspješan rad i rezultate”, zaključio je ministar Ramić

/agrencije

Najnovije vijesti