7.6 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjePomozimo Kung Fu WuShu klubu iz Srebrenice da odu na Svjetsko prvenstvo

Pomozimo Kung Fu WuShu klubu iz Srebrenice da odu na Svjetsko prvenstvo

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Kung Fu WuShu klub “Srebrenica”, kojeg predvodi iskusni i uveliko nagrađivani trener iz ove plemenite borilačke vještine Isak Iso Džanić, nadaleko je poznat kao klub koji na svakom, bilo domaćem ili Međunarodnom, takmičenju ostvaraju više nego odlične rezultate.

Nema takmičenja odakle članovi, djeca različitih uzrasta, nisu osvojila brojne medalje, najčešće zlatne.

Navodimo samo primjer sa posljednjeg Međunarodnog takmičenja održanog u Novom Bečaju u Srbiji, gdje je učestovalo 10 takmičara svih starosnih kategorija – od pjetlića do seniora, koji su se takmičili u 14 različitih disciplina i osvojili isto toliko zlatnih medalja.

Trener kluba Kung Fu Ving Tsun, Isak Džanić iskazao je zadovoljstvo postignutim rezultatima.
– Bili smo puni entuzijazma, i sa 10 takmičara osvojili smo 14 zlatnih medalja. Svih 10 naših takmičara se takmičilo u TaoLu formama plus jedan naš takmičar se takmičio u formi s oružjem forma Motke Ma Kwun i osvojili su 11 zlatnih medalja. U Sanda borbama su se takmičila 3 naša takmičara i osvojili su isti broj zlatni medalja. Ja kao njihov trener sam prezadovoljan kako njihovim uspehom tako isto sa njihovim sportskim duhom i ponašanjem na takmičenju – kazao je Džanić.
 
Brojni uspjesi su prepoznati i u svijetu a zbog toga su ovih dana dobili poziv za učešće na SVJETSKOM PRVENSTVU koje će se održati u Mađarskoj od 14. do 16. oktobra 2022. godine, na kojem će nastupati na stotine predstavnika iz cijelog svijeta.
Poziv je direktno stigao na adresu trenera Džanića koji ističe da su ovih dana pokrenuli akciju prikupljanja novčanih sredstava da makar sa tri takmičara odu na Svjetsko prvenstvo i dostojanstveno i reprezenatativno predstave svoju Bosnu i Hercegovinu.
Međutim, sve je i dalje upitno jer ovaj klub, koji se uglavnom finansira od dobrovoljnih priloga pojedinaca, Udruženja i Organizacija, nema dovoljno sredstava za odlazak na prvenstvo.
 
Kako saznajemo načelnik općine Srebrenica obećao je određenu finansijsku pomoć, ali trenutno je donešena samo odluka a do realizacije ko zna kad će doći. Međutim, iz kluba nam javljaju da trebaju što prije uplatiti određeni dio novca kako bi mogli se prijaviti na takmičenje.
 
Ovom prilikom pozivamo sve Vas koji ovo čitate da ukoliko ste u mogućnosti i pomognete. Ova dječica zaslužuju podršku sviju nas.
Sve detaljnije informacije možete saznati od samog trenera Isaka Džanića putem telefona (vibera) +38761962794 ili putem FB profila Isak Iso Dzanic klikom na link https://www.facebook.com/ving.tsun.58
 
Pomozimo ovaj klub! 
 
/podrinjemedia.ba
/E.B.
 

Najnovije vijesti