1.5 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaZanimljivostiIz Janje do top lista – AMRA objavila svoj debitantski singl

Iz Janje do top lista – AMRA objavila svoj debitantski singl

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Bilo to pred više od 500 ljudi na velikim zabavama ili samo pred gostima svojih roditelja u dnevnoj sobi – Janjarka, Amra Rešidović, poznaje gotovo svaku pozornicu.

Sada 21-godišnjakinja je odlučila poduzeti i taj korak te je 23. septembra objavila svoj autorsko-debitantski singl “Allein / Sama”.

Kao i mnogi u Njemačkoj, odrasla je dvojezično. Prilikom pisanja stihova stalno je razmišljala na oba maternja jezika (njemački i bosanski). Umjesto da ih kontroliše i da se fokusira na jedan jezik, napisala je tekst na oba jezika kako bi prenijela snažnu poruku.

“Radije bih bila SAMA nego u vezi koja mi šteti.” Nema smisla dijeliti svoj život sa nekim samo da ne budeš “sam”. Pjesma utjelovljuje lijepu stranu samoće i kako tako možete privući pravu/pravoga.

Istovremeno je objavljen i spot koji je mlada pjevačica također “sama” osmislila i uz pomoć svojih 4 najboljih prijateljica i realizovala.

Ova Bosanka već tri godine redovno objavljuje cover verzije poznatih hitova. Bilo da se radi o njemačkom rapu ili balkanskoj narodnoj muzici, svakoj pjesmi daje Urban/RnB zvuk i očarava svoje pratioce na Instagramu i na Tik-Toku (amraa.official).

Velike planove još od malih nogu

Pjevati i plesati učila je autodidaktično – kasnije je pohađala profesionalne škole iz oba područja i uvijek oduševljavala sa svojom pozitivnom i samouvjerenom harizmom. Imala je velike planove još od malih nogu, tako da je u dobi od 10 godina već bila u studiju za snimanje. Roditelji su joj rodom iz Janje tako da svako ljeto dolaze kući u Janju.

Nakon dvije godine priprema sada je spremna podijeliti svoj talenat sa cijelim svijetom. Dok studira poslovnu psihologiju, sanja o pozornici i izvođenju svojih pjesama. Amra planira klubske nastupe u oktobru, kako bi singlu pružila pozornicu koju zaslužuje.

VIDEO SPOT POGLEDAJTE NA LINKU



/Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti