22.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornikZvornički srednjoškolci na studijskom putovanju u Portugal

Zvornički srednjoškolci na studijskom putovanju u Portugal

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Grupa od desetero zvorničkih srednjoškolaca s profesorima i predstavnicima Gradske uprave otputovala je u studijsku posjetu srednjoj školi iz Barselosa u Portugalu, u cilju nastavka saradnje i uključenja u zajedničke projekte.

Biljana Pisić, direktorica škole, kaže da će od naredne godine kroz projekt “Erasmus plus” i srednje škole moći aktivno učestvovati u projektima sa školama iz Evropske unije.

– Učenici i profesori iz Barselosa su prošle godine bili naši gosti, a sada mi putujemo kod njih. Za saradnju sa školom iz Portugala nas je preporučila škola “Srečko Kosovel” iz Sežane u Sloveniji, s kojom sarađujemo već 12 godina. Škola iz Barselosa je već realizirala nekoliko projekata od višemilionske vrijednosti i nevjerovatno je koliko su i kako opremili školu kroz projekte EU te nam je cilj uključiti se zajedno s njima u takve projekte. Učenici koji su otputovali u Portugal su oni koji su bili domaćini djeci iz Barselosa tokom njihove posjete Zvorniku prošle godine – rekla je Pisić.

Grupa od desetero učenika, troje profesora, te po dva člana menadžmenta SŠC “Petar Kočić” i predstavnika Gradske uprave iz Zvornika boravit će u Portugalu od 11. do 18. februara, a osim obilaska škole i prijema u gradskoj upravi u Barselosu, imat će organizirano i studijsko putovanje u Porto, Bragu i na Atlantski okean.

podrinjemedia/zvornicki

Najnovije vijesti