9.3 C
Janja
Utorak, 19.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaŠefik Džaferović primio Bošnjake iz Bijeljine i Janje

Šefik Džaferović primio Bošnjake iz Bijeljine i Janje

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Delegacija koju je predvodio potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina Mustafa Gradaščević, a u kojoj su bili Samir Baćevac i Samer El Chekh, upoznala je člana PBiH Džaferovića s položajem i stepenom ustavnih i zakonskih prava koje ostvaruju Bošnjaci u Bijeljini i Janji.
Kako je istaknuto, nemogućnost ostvarivanje ustavnog prava na bosanski jezik, te prava na zapošljavanje u institucijama entiteta Republika Srpska u skladu sa rezultatima popisa, osnovni su problemi s kojima se suočavaju Bošnjaci na ovom području.

Naglašeno je da je odnos lokalnih vlasti u Bijeljini mnogo bolji nego u ranijem periodu, ali da ima dosta prostora da se stanje u svim segmentima dodatno unaprijedi.

Kao jedan od problema je istaknuto i zapošljavanje Bošnjaka iz Bijeljine i Janje u institucijama na državnom nivou koje djeluju u ovom dijelu entiteta RS.

Član Predsjedništva BiH Džaferović je pohvalio aktivnosti koje Bošnjaci Bijeljine i Janje poduzimaju djelujući kroz politički, kulturni i vjerski život na ovom području. Naglasio je da će sve aktivnosti koje će doprinijeti ostvarivanju jednakih prava svih naroda i građana u BiH imati njegovu punu podršku, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

podrinjemedia/klix

Najnovije vijesti