23.1 C
Janja
Ponedjeljak, 24.06.2024.
NaslovnicaUncategorizedNa graničnom prijelazu Šepak hapšenje zbog izbjegavanja izdržavanja kazne zatvora

Na graničnom prijelazu Šepak hapšenje zbog izbjegavanja izdržavanja kazne zatvora

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Šepak, 18. februara 2019., lišen je slobode R. M. (1993.) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP-a Zvornik bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice granične policije Gradiška, 20. februara 2019. godine, lišili su slobode M. P. (1996.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama ustanovljeno je da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela „ugrožavanje javnog saobraćaja“. Kontroliran je prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra Sudske policije Banja Luka.

Dan ranije, 19. februara 2019., prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Brod, lišen je slobode M. K. (1965.) jer ga potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnog djela „nasilje u porodici“. Državljanin BiH i Republike Hrvatske predat je službenicima Sudske policije Odžak. Istoga dana, ali prilikom ulaska u BiH, službenici JGP-a Brod lišili su slobode M. G. (1964.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Derventi zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanin BiH i RH predat je službenicima Sudske policije Doboj.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, na letu iz Minhena, pripadnici Granične policije BiH, 19. februara 2019., lišili su slobode N. B. (1966.). Provjerama je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krivičnih djela „teška tjelesna ozljeda“ i „krivotvorenje isprave“. Bh. državljanin predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Saopšteno je iz Granične policije BiH.

Najnovije vijesti