14.8 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaPodrinjePozivnica: "Dani otpora Zvornik - Kula Grad 2019."

Pozivnica: “Dani otpora Zvornik – Kula Grad 2019.”

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Tradicionalna manifestacija “Dani otpora Zvornika – Kula Grad,  kao i proteklih godina, održat će se i ove i to kroz niz događaja.

Organizator ovogodišnjih “Dana otpora Zvornika – Kula Grada” je Udruženje demobilisanih boraca ARBiH-e, opštinska, odnosno gradska organizacija Zvornik.

Manifestacija se organizuje sa ciljem podsjećanja na spontani, a kasnije organizirani oružani otpor zvorničkih boraca, koji su stali u odbranu svoje domovine, te se oduprijeli jednoj od najjačih sila tog vremena.

U znak sjećanja na te teške dana, u znak sjećanja na sve šehide i poginule sa prostora grada Zvornika, organizator poziva sve građane i sve one koji osjećaju Bosnu i Hercegovinu svojom domovinom da dođu na Kula Grad i na taj način da svi zajedno odamo počast našoj braći, očevima, sestrama, majkama…, koji su dali svoje živote u odbrani domovine.

Sa slike možete pročitati plan i program ovogodišnjeg obilježavanja:

Da navedemo da će biti bogat kulturno – edukativni program, gdje će prisustovati, pored predstavnika političkog, vjerskog i javnog života, i naša draga dječica iz Dnevnog centra EMMAUS – Zvornik, koji će svojim recitalima i igrokazima još više doprinjeti značaju obilježavanja ovog datuma.

Dobro došli na Kula Grad.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti