3.1 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Uskoro velika ekološka akcija čišćenja grada i okoline

Zvornik: Uskoro velika ekološka akcija čišćenja grada i okoline

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U Zvorniku će i ovog aprila biti organizovane različite akcije čišećenja i uređenja, u okviru tradicionalne akcije “April mjesec čistoće”. Kako saznajemo, jedna od akcija biće uklanjanje divljih deponija, kao i uređenje staza koje vode prema gradskoj tvrđavi od Gradske kapije.

U Gradskoj upravi smatraju da su staze posebno interesantne izletnicima i turistima koji žele da posjete ovu srednjovjekovnu tvrđavu.

Ono što je posebno važno, a tiče se gradske tvrđave, koji je kao jedan od najvrijednijih objekata ove vrste u zemlji proglašen Nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine, od sada će brinuti preduzeće “Vodovod i komunalije“.

U okviru akcije biće organizovano i uređenje odnosno sječenje oštećenih grada drveća, kako u gradu tako i na obali rijeke Drine, a ona stable koja su stara i oštećena biće uklonjena. Građani Zvornika, dobiće i nove kante koje će biti postavljene na šetalištu u glavnoj gradskoj ulici.

U Gradskoj upravi Zvornik smo saznali da će uskoro dječije igralište, kao i prostor ispred Osnovne Muzičke škole dobiti novo idejno rješenje zahvaljujući sredstvima koja su dobijena kroz različite projekte na koje je aplicirala Gradska uprava.

/radioosvit.com/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti