19.3 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeBratunacPodrinje: Servisne informacije za 10. april - razbijanja stakala na autobusu, krađa...

Podrinje: Servisne informacije za 10. april – razbijanja stakala na autobusu, krađa akumulatora…

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, u protekla 24 časa evidentirana su dva krivična djela i jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom.

-Staničnom odjeljenju policije Skelani, 09.04.2019. godine, prijavljeno je da je nepoznato lice ili više njih, polupalo stakla na autobusu privatnog vlasništva, koji je bio parkiran u Skelanima. Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Srebrenica koji su izvršili uviđaj. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela i pronalasku počinioca, policijski službenici PS Srebrenica su isti dan, identifikovali lice R.S. iz Srebrenice, koje se sumnjiči da je počinilo krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari”. Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem mjera i radnji u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Ilustracija

-Policijskoj stanici Srebrenica, 09.04.2019. godine, prijavljeno je da je nepoznato lice ili više njih, iz teretnog motornog vozila koje je bilo parkirano u mjestu Sase, opština Srebrenica, otuđilo akumulatore. Po prijavi su postupili policijski službenici PS Srebrenica koji su operativnim radom na terenu, identifikovali i lišili slobode lice D.O. iz Srebrenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo navedeno krivično djelo. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela „Krađa”.

Ilustracija

Na graničnim prijelazima u Podrinju, kako javljaju iz BIHAMK-a, jutros (10. april) zadržavanja nisu duža od 15. minuta.

Prema podacima iz Elektrodistribucije Zvornik, danas na području ovog Grada, nema planiranih isključenja.

/PU Zvornik/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti