13.1 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiBiHKalesija: Lijep gest. Bolesnom prijatelju besplatno uzorali 50 duluma zemlje

Kalesija: Lijep gest. Bolesnom prijatelju besplatno uzorali 50 duluma zemlje

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Bajazid Ibralić (54) živi u Gornjoj Kalesiji. Nigdje nije zaposlen. Ima troje djece. Za život sredstva obezbjeđuje baveći se poljoprivredom. U štali ima 8 muznih krava i 50-ak ovaca. Rad na poljoprivredi je težak. U tom poslu nema ni subote, ni nedjelje, ni praznika, niti bilo kakvog slobodnog dana. Radi se od jutra do sutra. Problem je kada domaćin oboli. Kao što se desilo Bajazidu Ibraliću. On ima problema sa kičmom. Ovih dana je i operisao kičmu. Leži prikovan za krevet baš kad je potrebno najviše raditi na njivi jer je krenula proljetna sjetva.

Ipak, da mu se koliko-toliko olakša, pomogli su mu prijatelji koji se također bave pojoprivredom. Halil Serdarević, Huso Efendić, Nijaz Hadžić, Mustafa Đedović i Asim Ferhatbegović su organizirali akciju i svojim trakotorima bespaltno uzorali 50-ak duluma svom bolesnom prijatelju.

– Mi najbolje znamo šta je poljoprivreda. Priskočili smo u pomoć prijatelju Bajazidu jer znamo da je bolestan, da ne može uzorati svoju parcelu koju je dobio u zakup od Općine Kalesija. Niko od nas neće puno izgubiti zbog tih nekoliko litara goriva i par sati rada sa traktorom, a našem prijatelju će dobro doći, kazao nam je jedan od traktorista Mustafa Đedović.

/kalesijske novine/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti